Steun ons en help Nederland vooruit

Thursday 2 February 2017

Campagneactiviteiten komende tijd – D66 in beeld

D66 Helmond en andere afdelingen van D66 hebben de komende meerdere activiteiten in de planning staan. Vanaf heden komen deze activiteiten ook op de website van D66. Volg ook zeker onze sociale media voor meer updates!

Twitter: @D66Helmond
Facebook: D66Helmond

14 februari: valentijnsactie,?

22 februari: politiek café over knelpunten intensieve landbouw
Deze avond zal in het teken staan van de intensieve landbouw in deze regio en de gevolgen voor de gezondheid. Intensieve landbouw speelt in dit geheel een eigen rol. Vanwege de invloed op de luchtkwaliteit, maar ook het risico van uitbraak van ziektes. Het zou mooi zijn als de landbouw zich zo zou kunnen ontwikkelen dat die rol verkleind wordt. Maar dan moeten agrariërs wel de ruimte en mogelijkheden hebben om die verandering in gang te zetten.

Daarom heeft D66 Helmond, in samenwerking met D66 Gemert-Bakel en D66 Asten, een avond georganiseerd waarbij het niet om de schuldvraag draait, maar om welke hordes er genomen moeten worden om de verandering in gang te zetten. Meerdere interessante sprekers zullen hier hun licht over laten schijnen. Zo vertelt een huisarts over de relatie tussen intensieve veeteelt en zoönoses zoals Q-koorts. Verder komt er een agrariër aan het woord over de stappen die hij heeft gezet richting duurzame landbouw. Als laatste zal Anne-Marie Spiering, D66-gedeputeerde van Brabant, iets vertellen over de problemen die zij ervaart vanuit de provincie met betrekking tot de intensieve landbouw. Maar we willen vooral met de zaal in gesprek. Arend Meijer, kandidaat-tweede kamerlid namens D66, zal als avondvoorzitter de avond aan elkaar praten en de zaal kritisch bevragen. Dus wil je graag meedenken over de toekomst van de intensieve landbouw of bent je gewoon nieuwsgierig? Je bent van harte welkom!

Locatie: Gasterij de Keizer, Deurne (nabij station Deurne)

Datum/Tijd: 22-02-2017, inloop vanaf 19.30 uur, start 20:00 uur

11 maart: Flyeractie op de Markt in Helmond
Op zaterdag 11 maart, in het laatste weekend voor de verkiezingen, doet de landelijke campagnebus Helmond aan. Van 10.45 uur tot 11.30 uur zullen zij aanwezig zijn. Startpunt is de Markt, waar wij ook een kraam hebben. Wij zouden het heel fijn vinden als jullie mee willen helpen met campagne voeren. Vele handen maken licht werk! Na 11.30 uur zetten wij het flyeren voort, dus je kunt ook nog later aansluiten.

11 maart: De D66 Campagnebus gaat door zuid-oost Brabant
09.30 Son en Breugel
10.45 Helmond
11.50 Asten
12.40 Geldrop
13.25 Heeze
14.00 Valkenswaard
14.40 Waalre
15.25 Nuenen
16.15 Eindhoven