Steun ons en help Nederland vooruit

Friday 28 April 2017

Noureddine Zarroy geen lijsttrekker D66 Helmond

D66-Fractievoorzitter Noureddine Zarroy stelt zich niet opnieuw verkiesbaar als lijsttrekker. Ook keert hij in de nieuwe raadsperiode niet terug als raadslid. Hiermee geeft hij de ruimte aan nieuw elan binnen de partij.  

Zarroy is sinds september 2013 lijsttrekker en fractievoorzitter voor D66 in Helmond. In 2018, aan het eind van deze raadsperiode zal hij daarmee ruim vijf jaar fractievoorzitter zijn geweest. Noureddine: ‘Het  is tijd voor een waardige opvolger om deze mooie functie te bekleden en ik heb er alle vertrouwen in dat deze er ook komt’.  

Trots op gemeenteraadsfractie 

Noureddine Zarroy zit sinds 2010 in de raad en is in 2013 gekozen als lijsttrekker. Hij zegt veel te hebben geleerd in de twee periodes in de gemeenteraad en vond het een eer om de D66-fractie te leiden: ‘ik ben trots op de wijze waarop mijn fractie zich kritisch, maar constructief heeft opgesteld tegen over dit college. We hebben veel invloed gehad, ondanks het feit dat we oppositiepartij zijn’. Robin Verleisdonk, interim-voorzitter D66 Helmond: ‘We bedanken Noureddine voor zijn enorme inzet in de afgelopen jaren en wensen hem veel succes bij zijn toekomstige plannen.’  

Nieuwe lijsttrekker-kandidaten kunnen zich vanaf 1 mei melden

De kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap wordt op 1 mei geopend. Vanaf dat moment kan elk lid binnen de afdeling zich kandidaat stellen als lijsttrekker. In juni zal op basis van e-voting de nieuwe lijsttrekker gekozen worden. Verleisdonk licht toe: ‘D66 is een democratische partij. Niet alleen kan ieder lid zich kandideren, ook telt iedere stem van ieder lid even zwaar. Als voorzitter bewaak ik dit democratische proces en zorg ik ervoor dat al onze leden hun stem kunnen uitbrengen.’