Steun ons en help Nederland vooruit

Wednesday 28 June 2017

Gaby van den Waardenburg verkozen als lijsttrekker D66 Helmond

Gaby van den Waardenburg lijsttrekker D66 Helmond

De afgelopen weken hebben de leden van D66 Helmond kunnen stemmen op de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De raadsleden Gaby van den Waardenburg en Stef Stevens hebben zich hiervoor verkiesbaar gesteld. Vandaag is bekend geworden dat Gaby van den Waardenburg de meeste stemmen heeft behaald en lijsttrekker is geworden.

Stemming

De leden hebben vanaf maandag 12 juni tot en met maandag 26 juni op basis van e-voting kunnen stemmen. Daarbij konden zij een stem uitbrengen op Gaby van den Waardenburg en Stef Stevens. Al eerder heeft fractievoorzitter Noureddine Zarroy bekendgemaakt zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen als lijsttrekker. ‘De leden hebben goed gebruik gemaakt van hun democratisch recht om te stemmen’, geeft Verleisdonk, interim-voorzitter D66 Helmond, aan.

Uiteindelijk heeft Gaby van den Waardenburg 75% van de uitgebrachte stemmen behaald. ‘Ik ben erg blij met de benoeming en het duidelijke mandaat van de leden’ zegt Gaby van den Waardenburg. Tijdens de verkiezingen wil Gaby de partij graag een progressief en duurzaam profiel geven. D66 Helmond wil een gemeente die vol ambitie vooruit gaat en kansen pakt, maar oog blijft houden voor alle Helmonders.

Kandidatenlijst

Gaby van den Waardenburg en Stef Stevens hebben de afgelopen jaren met plezier samengewerkt en willen dit graag voortzetten. ‘Ik steun de nieuwe lijsttrekker voor de volle 100 procent en we gaan samen voor een mooie uitslag in maart 2018’ geeft Stef Stevens aan. Hij stelt zich ook verkiesbaar voor de kandidatenlijst. Na de zomer wordt de rest van de lijst van D66 Helmond gekozen.