Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 8 mei 2014

D66 Helmond stelt vragen over kinderpardon

Update (14:25u): Burgemeester Blanksma laat via Twitter weten dat ook Helmond de petitie richting Staatssecretaris Teeven ondersteunt. Hiermee doet ook Helmond een oproep afgewezen aanvragen van kinderen onder gemeentelijk toezicht te heroverwegen.

Samen met collega burgemeesters vandaag een oproep gedaan aan Teeven om #kinderpardon ook toe te passen bij kinderen onder gemeentetoezicht.

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Helmond

Via de traditionele en de sociale media is er in de afgelopen dagen veel discussie geweest over het kinderpardon. Onder de titel ‘Kinderpardon moet ook gelden bij gemeentelijk toezicht’ heeft het VNG haar standpunt op de website gecommuniceerd. (Bron: VNG http://t.co/oW9riQLvGx)

Naar aanleiding van bovenstaande heeft D66 Helmond de volgende vragen:

  1. Is uw college op de hoogte van het standpunt van het VNG met betrekking tot het kinderpardon?
  2. Deelt uw college het standpunt van het VNG in deze?
  3. Verblijven er kinderen in Helmond die buiten het kinderpardon vallen, maar wel onder toezicht zijn van de gemeente Helmond? Zo ja, om hoeveel kinderen gaat het en hoe gaat de burgemeester hier in de uitvoering mee om?
  4. In de berichtgeving staat dat ‘een aantal burgemeesters het initiatief genomen hebben handtekeningen te verzamelen onder collega-burgemeesters’. Heeft de burgemeester dit initiatief gesteund door dit mede te ondertekenen? Zo nee, gaat de burgemeester dit alsnog doen?

Namens de fractie van D66 Helmond

Noureddine Zarroy

Fractieleider