Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 4 juni 2021

Gaby van den Waardenburg wordt opnieuw lijsttrekker voor D66 Helmond!

D66 Helmond heeft bekendgemaakt dat Gaby van den Waardenburg gekozen is tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.  De leden van D66 Helmond hebben haar hiermee het vertrouwen gegeven dat zij de beste kandidaat is om voor de nieuwe raadsperiode de D66 kar te trekken. Ook heeft zij de ambitie uitgesproken om, als de gelegenheid zich voordoet, weer als wethouder terug te komen in het college. 

Gaby van den Waardenburg was ook voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de lijsttrekker voor de partij met als resultaat een versterking van de positie van D66 in de gemeenteraad en deelname aan de coalitie.  

Als wethouder Stedelijke Ontwikkeling heeft zij zich ingezet voor Helmond en alle Helmonders.  Ze heeft daarbij mooie dingen bereikt o.a. op het gebied van woningbouw in het stadscentrum, de aanpak van aandachtswijken en verduurzaming van gemeentelijk vastgoed en het afvalsysteem.  Gaby is van mening dat D66 in Helmond ook na de verkiezingen weer een stevige collegepartij kan zijn en wil zich voor deze periode namens D66 inspannen voor de ontwikkeling van Helmond tot Groeistad 2.0 met een extra focus op de sociale tweedeling in en duurzame groei van de stad. 

De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 16 maart 2022. Tot deze datum zullen D66 Helmond en Gaby van den Waardenburg als lijsttrekker nog regelmatig van zich laten horen.  Na de zomer zal het verkiezingsprogramma zijn afgerond en kiezen de leden de kandidaten voor de verkiezingen van de gemeenteraad.  En daarmee is de voorbereiding compleet en gaat de campagne definitief van start.