Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Symposium gezonde lucht

Za 11 november 2017 – 13.00 uur

Annatheater
Floreffestraat 21a
5705 AR Helmond

Iedereen komt in aanraking met de buitenlucht. Eenieder is er dan ook bij gebaat dat deze lucht gezond is en niet schadelijk, maar is de lucht wel zo schoon en gezond als we denken? Wat weten we eigenlijk over de lucht en luchtverontreiniging? Voor veel mensen zijn dit lastig te beantwoorden vragen. Er is nog veel onbekend.

Zaterdagmiddag 11 november organiseren de D66 afdelingen Helmond, Asten en Gemert-Bakel samen met de MRE-afdelingen een bovenregionaal symposium over luchtkwaliteit en gezondheid. Het doel van dit symposium is bewustwording: helderheid verkrijgen over wat er nodig is om meer duidelijkheid te krijgen over het verband tussen luchtkwaliteit en gezondheid en kijken wat de lokale overheid kan (moet) doen op dit gebied.

Na een inleiding door het Longfonds zullen huisartsen de lokale situatie schetsen en een indruk geven van wat zij in hun praktijk tegen komen. Vervolgens wordt ingegaan op de taken voor de lokale overheid en het Helmonds bedrijf Fier (Automotive Campus) zal een aantal voorbeelden geven van maatregelen die gemeenten kunnen of moeten nemen ter vermindering van luchtvervuiling.

Tweede Kamerlid Jessica van Eijs zal de stand van zaken en de gevolgen van het regeerakkoord voor het onderwerp luchtkwaliteit verder uitdiepen.

Het symposium is politiek neutraal en wordt ondersteund door andere politieke partijen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: gezondelucht.realiteit.fictie@gmail.com

 

Gepubliceerd op 03-11-2017 - Laatst gewijzigd op 12-06-2019